Beste prijsgarantie
Arlequin Hotel
image

Beste prijsgarantie

Bij Floris Hotel Arlequin verblijft u extra voordelig! Boek vandaag nog en geniet van 15% korting.

Ik wil extra voordeel

belgium-882455_1920.jpg
Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Wat te doen in Brussel?

Belgische chocolade, bier en rundvleesstoofpot

Brussel is de hoofdstad van België en een bruisende stad vol mooie wijken met een rijke historie en prachtige huizen. Natuurlijk is er in een grote stad als Brussel genoeg te zien. Maar Brussel is ook heerlijk als u van lekker eten of van een drankje houdt. Op het gebied van eten staat België bekend om zijn uitstekende chocolade. Zijdezacht en een verscheidenheid aan heerlijke smaken.

Een bezoek aan het Chocolademuseum is de moeite waard (ook voor uw smaakpapillen!). Bezoek Choco Story Brussel of het Brussels Museum van Cacao en Chocolade. Wanneer u als zoetekauw nog niet verzadigd bent, wordt een Belgische wafel ten zeerste aanbevolen. Sluit uw foodtour af met een Belgisch biertje en wat mosselen en friet (Friet Atelier) of een klassieke Belgische runderstoofpot.

Meer over onze locatie
 

Attracties in Brussel

Bij een bezoek aan Brussel komt u waarschijnlijk in het stadscentrum terecht. Voor degenen die van architectuur houden, is de Grote Markt de eerste stop. Het plein, omringd door de gildehuizen van de stad, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Andere opmerkelijke gebouwen zijn het Muziekinstrumentenmuseum of de Koekelbergbasiliek, met bijvoorbeeld een prachtig plafond.

Het Atomium is een populaire toeristische attractie in de stad. Het monument, bestaande uit negen zilveren koepels is een van de herkenningspunten van de stad. Als u door het stadscentrum loopt, kunt u het beste verdwalen in het doolhof van straten. Ontdek zelf de unieke collectie gebouwen in deze stad en vergeet niet uw camera mee te nemen.

 

 

Winkelen in Brussel

In steden als Brussel kunt u uitstekend winkelen. Winkels zijn elke dag van de week geopend, behalve op zondag. Om dit ongemak te compenseren, zijn er op zondag enkele markten geopend die een bezoek waard zijn.

Op de Grote Markt is er de ‘vogeltjesmarkt’ en vlakbij het treinstation Gare du Midi draait alles om eten. U vindt er veel groenten en Belgische en Noord-Afrikaanse producten. Zit u op zaterdag in Brussel, bezoek dan de grote winkelstraten om te shoppen. Aanbevolen straten zijn onder meer: ‘De Kleerkopersstraat (Rue de Fripiers), de Nieuwstraat en‘ De Louizalaan ’.